perjantai 3. lokakuuta 2014

Työhaastatteluun minun tyylilläni

Ensimmäinen työhaastattelu takana, ja fiilis on aivan loistava! Pääsin haastatteluun siitä paikasta, jota aiemmin kuvailin "unelmieni työpaikkana". Ja tämänaamuisen session jälkeen olen edelleen samaa mieltä. Näen itseni jo nyt siinä tehtävässä.

Onnistuin olemaan haastattelussa oma itseni, sillä mitäpä muutakaan sitä voisi olla. On ihan turha yrittää olla asiallisempi, fiksumpi tai pätevämpi mitä on. Ensinnäkin, liika yrittäminen ja teeskentely haisee läpi ja toiseksi, on hyvin todennäköistä ettei loppujen lopuksi viihtyisikään työssä, johon on hakenut jonain muuna kuin itsenään.

Eilen illalla minulle meinasi iskeä vaatepaniikki, kun tajusin, että farkku- ja hametyttönä en omista yhtään järkeviä mustia tms. housuja. Vaikka työpaikalla farkut ovat taatusti peruskamaa, niin haastattelu on aina haastattelu. Sinne on parempi hieman yli- kuin alipukeutua. Niinpä otin tytön mukaan ja lähdimme yhdessä housuostoksille. Voin taas sanoa, että hyvä asiakaspalvelu on taivaanlahja! Meidän lähellä ei ole kovin paljon valinnanvaraa vaatekauppojen suhteen, joten jouduin valitsemaan kolmesta. Onneksi osuimme kauppaan, jossa oli aivan täydellinen myyjä. Kerroin hänelle mitä hain, rypistymättömiä, trendikkäitä ja mahdollisimman kapeita mustia housuja, ja hän keräsi minulle kuusi vaihtoehtoa, joista löytyi todellakin täydelliset. Jos olisin joutunut yksin valitsemaan housuja, olisin varmaan luopunut toivosta tai löytänyt jotkut ihan ok:t, joissa en olisi tuntenut oloani kotoisaksi. Yhdistin mustiin pillihousuihin pitkän, siistin neuletakin, nilkkurit ja luottolaukkuni, ja olin erittäin sinut asuni kanssa.

Laukku on yksi naisen parhaista ystävistä, ehdottomasti.

Minulle meikki ja hiukset ovat oleellinen osa kokonaisuutta, joten käytin niihin vähän tavallista enemmän aikaa. Olin oikein tyytyväinen lopputulokseen.


Harmi, etten saanut kuvaan muhkeaa nutturaani.
Työhaastatteluohjeissa kehotetaan ottamaan mukaan CV ja muistiinpanovälineet, ja minäkin otin ne mukaan omalla tavallani. Koska kyseessä on työ, jossa vaaditaan hyvin paljon online-osaamista perinteisen median rinnalla (niin kuin lähes kaikessa media/viestintätyössä nykyään), otin mukaan tablettini. Siellä on CV:ni, hakemukseni ja muistiinpanovälineeni. Minusta varsin pätevä väline tällaisessakin tilanteessa.

Nyt nollaan ajatukseni tästä työnhausta ja otan vastaan sen, mitä tästä tulee. Täydellistä lähden hakemaan, katsotaan miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti