sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Pientä pintaremonttia, ja tunnelma voi olla ihan pilalla


Alan pian tehdä pientä pintaremonttia asunnossani, joka on odottanut sitä jo yli kaksi vuotta. Olohuoneen seinät saavat uuden maalin ja tapetin pintaansa, samoin lapsen huone. Olen katsellut pari edellistä viikkoa huokean hintaisia tapetteja ja vertaillut maaleja. Mutta onneksi ennen hommiin ryhtymistä tein kaikkein tärkeimmän asian, eli juttelin alkavasta remontista ystäväni kanssa.

Kysyin häneltä mielipidettä valitsemiini olohuoneen tapettiehdokkaisiin. Kuvia taisi olla viisi ja hän tykkäsi parista samasta, jotka olivat myös minun suosikkejani. Mutta sitten pääsimme itse asiaan. Ystäväni nimittäin kysyi, miksi olen ajatellut olohuoneeseeni harmaan tai mustavalkoisen sävyistä tapettia. Siksi kun se on minusta nätti ja simppeli, vastasin. Niin, mutta millä sävyllä maalaat sitten loput seinät, hän tiedusteli. Ajattelin jotain vaalean harmaan, hieman ruskeaan taittavaa sävyä, sanoin.

Älä ihmeessä pilaa kotisi ihanaa tunnelmaa! hän huudahti. Harmaa, valkoinen ja musta ovat kylmiä ja sinun asunnossasi ihaninta on juuri se, että siellä on niin lämmin tunnelma, hän ilmoitti.

Tajuisin saman tien, että hän on täysin oikeassa. Olin ollut melkein pilaamassa asuntoni tärkeimmän asian, sen uskomattoman pehmeän valon ja lämpimän kotoisen tunnelman muutamalla seinien värin ihan toiseksi. Periaatteessa en haluaisi edes tehdä remonttia olohuoneeseeni, sillä tykkään sen väreistä juuri tällaisenaan. Mutta edellisten asukkaiden hieman erikoisten sisustusratkaisujen takia olohuoneen isoimmassa seinässä on kahta erisävyistä tapettia ja seinissä sekä katossa häiritseviä reikiä. Jotain on siis tehtävä, mutta varoen ja tunnelmaa vaalien.


Hmm, voisiko tästä tulla joku sisustustrendi,
kahdesta eri tapetista vierekkäin?

Mielestäni kodin ehdottomasti tärkein asia on sen tunnelma. Se on se syy, minkä takia kotiin tuleminen on aina yhtä ihanaa. Kaunis sisustus on myös tärkeää, mutta sitä ei saisi koskaan tehdä tunnelman kustannuksella.


Tunnelma on se, mikä erottaa kodin asunnosta.

Tein myös blogiini pientä pintaremonttia vaihtamalla sen nimen ja osoitteen. Haluan niiden vastaavan paremmin koko tämän blogin perimmäistä ajatusta, sitä, miten elää hyvää ja täyteläistä elämää vähemmällä tavaralla, ostamisella ja kiireellä, rennon minimalistisesti. Uskon, että ainakaan tämä projekti ei mennyt pienen pintaremontin jälkeen pilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti