keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Tähteistä terveellinen ja herkullinen lounasleipä


Kuten blogiani lukeneet jo tietävät, vihaan ruoan heittämistä roskiin ja nautin siitä, kuinka saan kehitettyä kaikenlaisia aterioita jääkaapin jämistä. Tänään oli vuorossa kanaleipä.


 


Tein alkuviikosta perussettiä, kanaa ja riisiä. Kanakastikkeen tein vaihteeksi näin: Kuullotin nopeasti oliiviöljyssä pannulla pilkotun valkosipulin, sipulin ja oranssin paprikan. Laitoin kasvikset sivuun ja paistoin pannulla pilkotut, maustamattomat kanafileet. Yhdistin kanapalat ja kasvikset, maustoin ne suolalla, mustapippurilla ja Santa Marian Chili Explosion -mausteella (suuri suosikkini, sopii lähes kaikkeen) ja annoin kanojen kypsyä kannen alla hetken. Sitten lisäsin pannulle puoli purkkia maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa (11% rasvaa) sekä puoli rasiaa kirsikkatomaatteja puolitettuna. Annoin ruoan hautua vielä kannan alla kymmenisen minuuttia ja söin riisin kanssa.

Tätä kanakastiketta jäi hieman yli ja mietin, että mitäs tänään lounaaksi. Sen sijaan, että olisin alkanut keittää sen seuraksi riisiä päätin tehdä vaihteeksi täytetyn leivän. Se on nimittäin mitä sopivin ruoka käyttää hieman nuutuneetkin ruukkusalaatinjämät.

Minusta maistuvan täytetyn leivän salaisuus on paitsi hyvässä täytteessä, myös leivän kuullottamisessa. Pyöräytän leipäviipaleet aina miedolla lämmöllä oliiviöljyssä ja valkosipulissa. Tämän kanaleivän täyttämisen aloitin voitelemalla toisen puolen Philadelphia-juustolla (sitä kun jäi ruoanlaitosta). Sitten ladoin leivänpuolikkaalle kanakasviskastikkeen jämät, jäävuorisalaattia ja kurkkuviipaleita. Söin kokonaisuuden suodatinpussista, sillä se on mielestäni paras tapa pitää täytetty leipä kasassa.

Jälkkäriksi söin soijajogurttia mustaherukoiden ja hunajan kanssa, nam! Kyllä tällä jaksaa pitkälle iltapäivään.

 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti