keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Mistä on hyvä granola tehty?

 

Tein eilen illalla granolaa. Jos et tiedä, mitä granola on, niin ei hätää, en minäkään vielä viikko sitten tiennyt.

Granola on vähän niin kuin mysliä, mutta se paahdetaan uunissa. Yhtä oikeaa reseptiä ei ole niin kuin ei mysleissäkään, vaan granolaan voi laittaa aineksia mielensä mukaan. Moni tekee granolaa siksi, että siitä saa helposti gluteenitonta eikä tarvitse ostaa kaupan ylihintaisia gluteenittomia myslejä.

Näin siis minäkin tein granolaa, sillä ohje on periaatteessa simppeli. Sekoitetaan erilaisia hiutaleita, pähkinöitä rouhittuna, siemeniä, kookoshiutaleita, öljyä ja makeuttajana hunajaa tms. Vain mielikuvitus rajana!

Erästä reseptiä hiukan mukaillen tein sekoituksen ja paahdoin sen uunissa. Lopputulokseksi tuli mitä ilmeisemmin granolaa, kuten kuvasta näkyy. Ja kyllähän se ihan hyvältä maistui, mutta koostumuksesta tuli oudon rapsakka. Ihmettelinkin, kuuluuko granolan halkoa hampaita?

Yksi ainesosa oli quinoa, joka oli minulle entuudestaan ihan vieras. Kun ostin suomalaista luomuquinoaa ja hämmästelin jyvien (vai mitä ne nyt onkaan) pientä kokoa, kuulin, että quinoaa on erilaisia. Silloin jo mietin, että mistä kummasta sitä tietää, minkälaista quinoaa granolaan kuuluu? Ja kuinka sen kanssa tulisi toimia, liottaa, keittää vai käyttää ihan sellaisenaan?

Koska google-haulla löytämissäni resepteissä quinoaan ei annettu erityisohjeita, heitin ne sekaan sellaisenaan. Onkohan siinä tämän superrapsakan granolani salaisuus?

Näiden reseptien kanssa, missä aineksina on erilaisia superfoodeja, menee helposti sormi suuhun tällaiselta keittiössä viihtyvältä terveysintoilijaltakin. Moni ystäväni joutuisi reseptien kanssa pakokauhun valtaan, kun listalla vilahtelee tattarirouhetta, agavesiirappia, neitsytkookosöljyä, chia-siemeniä, mehiläisen siitepölyä (???), hampunsiemeniä jne. jne.

Ensin pitää miettiä ja selvittää, mistä kyseisiä aineksia saa ja sitten tehdä tutkimusta, miten kyseisiä aineksia käytetään. Puuh, ei ole aina helppoa elää terveellisesti. En ihmettele, jos joltain jää granolat tekemättä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti